Ondersteuning mantelzorgers

15 november 2020

Waardering van mantelzorgers

Wij hebben veel waardering voor de inzet van mantelzorgers. Om mantelzorgers te bedanken bieden wij een waarderingsbijdrage van € 75 per kalenderjaar. Om mantelzorgwaardering aan te vragen, moet je als mantelzorger aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Je hebt in dit kalenderjaar voor 3 maanden of langer, minstens 8 uur per week onbetaald mantelzorg verleend 
  • De zorg is intensiever dan de gebruikelijke zorg van huisgenoten voor elkaar;
  • De persoon voor wie je zorgt woont in onze gemeente.

Als mantelzorger kom je per kalenderjaar 1 keer in aanmerking voor de waardering. Op één adres kunnen maximaal 2 mantelzorgers een waardering toegekend krijgen.

Ontvang je zorg en wil je een waardering voor je mantelzorgers aanvragen? Je mag per kalenderjaar maximaal 2 keer een waardering aanvragen, voor 2 verschillende mantelzorgers. Krijgt je partner bijvoorbeeld ook mantelzorg? Dan mag die ook 2 keer een mantelzorgwaardering aanvragen.

Hoe vraag ik mantelzorgwaardering aan?

Vanaf 1 april 2020 kun je mantelzorgwaardering aanvragen voor 2020 via de knop hieronder.

Als mantelzorger kun je een mantelzorgwaardering aanvragen. Dit doe je samen met je zorgontvanger. Hiervoor log jij, als mantelzorger, in met DigiD. Houd bij het aanvragen ook je IBAN (je bankrekeningnummer) bij de hand. De zorgontvanger heeft zijn/haar eigen BSN nodig. Het is belangrijk dat de persoonsgegevens van zowel mantelzorger als zorgontvanger juist worden ingevuld.

Na de aanvraag krijg je zo spoedig mogelijk een brief van ons, waarin wordt aangegeven of je de waardering wel of niet ontvangt. Uiterlijk binnen 2 weken na een positief besluit ontvangt de mantelzorger de waardering.

Bekijk het filmpje hiernaast voor meer informatie over de aanvraag. Lukt het niet om de waardering aan te vragen? Wij kunnen je helpen met het invullen van het aanvraagformulier. Je kunt via het contactformulier een afspraak maken. Voor overige vragen kun je telefonisch contact met ons opnemen via 14 0515.