Het sociale geluid uit de Marktstraat

24 november 2021

Afgelopen donderdag lag een bomvolle raadsagenda voor. Maar liefst 9 moties, 16 raadsvoorstellen, 1 amendement en een interpellatie debat.
Een viertal moties gingen over wonen met een sterke inzet op bouwen. Pvda SWF heeft daarnaast ambitie als het gaat om actief grond beleid. Dit amendement heeft het niet gehaald, maar we blijven vol inzetten op een gemeente die zelf regie neemt op het bouwen van woningen voor jongeren, starters en senioren.

Een ander duidelijk signaal hebben we afgegeven op het recht om je te mogen vergissen. Begin dit jaar speelde de discussie over het ontvangen van boodschappen van je ouders in de bijstand. En dat we wetten en regels zo ingewikkeld hebben gemaakt dat ze soms niet meer te begrijpen zijn. Pvda SWF heeft het college gevraagd te komen met een uitwerking van het zgn ‘vergisrecht’. FNP en CDA hebben dit met ons ingediend en is in meerderheid in de raad aangenomen.

De zorgen die er op dit moment zijn rondom het gebiedsteam worden breed gedeeld. In een interpellatie debat, aangevraagd door lijst Semplonius, werd duidelijk dat de enorme wachtlijsten een serieus probleem zijn. Ook wij hebben een brandbrief gekregen, we hopen dat de eerste stappen naar verbetering niet alleen voor onze inwoners maar ook zeker voor onze medewerkers snel zichtbaar en voelbaar zijn.

We doen hierbij opnieuw de oproep; bij zorgen, twijfel, vragen of wat dan ook, laat het ons weten! U kunt terecht bij de individuele raadsleden of ons Ombudsteam;
[email protected]